maanantai 24. tammikuuta 2011

Kysyvälle vastataan...

Pistin jonkun aikaa sitten Turun Hengentieteen Seuralle kysymyksiä, joita olen miettinyt. Arvasin kyllä, että varsin erikoisia taitavat vastaukset olla, ja niin ovat nyt sitten olleetkin.

Pitänee lukea hieman enemmän tämän "Mestari" Siitoimen tekstejä. Olen lueskellut tässä "Ufot uskonto ja paholainen"-nimistä kirjaa, jonka seuran kautta sain hankittua. Periaatteessa sen perustelut ovat aika lailla yhtä uskonvaraista kuin meillä kristityilläkin, mutta meillä kristityillä on tietysti paljon enemmän uskontoomme kuuluvaa traditiota. Tekeekö se sitten sen uskon sen oikeammaksi? Uskostahan on viime kädessä kysymys...

"Yleisen kristillisyyden erheellisyys" niminen vastausposti oli kyllä aika paketti. Pitää miettiä nyt mahdollisimman puolueettomasti, vaikka pää tuota lukiessa hieman alkoi savuta. Se siinä oli kyllä ihan totta ainakin, että kristityillä on usein ongelmia sovittaa henki ja ruumis ja niiden tarpeet toisiinsa. Olen useasti miettinyt tähän liittyviä uskonkysymyksiä ja miettinyt Jumalan tuntemattomia teitä. Useasti olen kuullut uskonsisarten ja veljien miettivän juuri tällaisia asioita, ja itsekin olen niistä monta kertaa rippiä tehnyt.

3 kommenttia:

  1. Hyvä Sisareni, mikäli sinulla on ongelmia ruumiillisten tarpeiden kanssa, autan sinua mielelläni sovittamaan niitä vaikka talkooporukalla, jos niikseen tulee.

    VastaaPoista
  2. Leon, ei tuollainen sovi Kristuksen Morsiammelle. Ymmärrän kyllä, että sinulle Luciferin seuraajana asia on toisin. Siunausta ja kohti kevään valoa!

    VastaaPoista
  3. Kukin kulkee valitsemaansa polkua, sisar hyvä. Uskonpa kuitenkin, että suuresti arvostamani Mestari Jeesus oli aikanaan melkoisen ilo-luontoinen veitikka, toisin kun kirkonisät haluavat ihmisten uskovan. Siunausta myös sinulle.

    VastaaPoista